Záhradné oplotenie

Záhradné oplotenie

Záhradné oplotenie

Záhradné oplotenie je súčasťou každej záhrady alebo dvora. Sú to také „steny“ vašej záhrady a zaslúžia si rovnakú pozornosť, pretože pripravujú pôdu pre atmosféru letného vonkajšieho priestoru. Oni sú kľúčovou súčasťou štruktúry v nejednej záhrade. Niektorí ľudia si dávajú zrkadlové okná, niektorí používajú svoje ploty ako pozadie pre vertikálne výsadby alebo k nim pripevňujú kvetinové koše. Plot by mal odrážať štýl vášho domova a vašej vlastnej chuti. Dnes nie je limit, pokiaľ ide o výber materiálov a produktov na oplotenie.

Drevo

Drevo, zvlášť tlakovo impregnované drevo, západný červený céder je stále číslo jedna produkt pri budovaní plotov. Používa sa na vytvorenie altánkov, pergôl, mostov a dokonca aj chodníkov. Nič nie je viac efektívne pri vytváraní rustikálneho vzhľadu. Drevené ploty sú populárne po celej krajine. Sú považované za najatraktívnejších oplotenia na trhu, drevo ponúka veľa konštrukčných možností, má dlhú životnosť, ak je správne udržiavané a je veľmi efektívne z hľadiska nákladov v porovnaní s inými typmi oplotení.

vysadba zahonu s farebnou korou

Prečo si vybrať drevo v porovnaní s ostatnými materiálmi?

Odpoveď na túto otázku sa líši, ale existuje niekoľko univerzálií, ktoré posilňujú popularitu dreva, pokiaľ ide o drevené ploty. Po prvé je tu vzhľad drevených plotov, ktorý priťahuje ľudí k tomuto produktu. Je prirodzené, teplé, príjemné, a nie je v rozpore so svojím okolím. Z praktického hľadiska, drevo je jednou z účinných látok na trhu, a je o dosť lacnejšie ako oceľ, železo, hliník a vinyl.

Ktoré drevo je pre oplotenie najlepšie?

V niektorých ohľadoch, odpoveď na túto otázku závisí na tom, aký štýl plotu plánujete postaviť  a ako veľmi budete dbať na ošetrenie. Ak plánujeme plot maľovať, ktorý druh dreva si vyberiete, nie je až tak veľký problém. Borovica alebo jedľa jed dobrou voľbou a ušetrí vám peniaze. Ak ste ako väčšina majiteľov domov, ale plánujete i liečbu plotu, v takomto prípade nemôžete poraziť cédre, pokiaľ ide o drevené ploty. Bez ohľadu na typ dreva, ktorý si vyberiete, je dôležité myslieť na liečbu dreveného oplotenia v pravidelných intervaloch, aby sa zvýšila jeho životnosť  a odolnosť proti počasiu. Farba je len jedným z mnohých spôsobov, ako personalizovať plot, dokonca aj tie lacné panelové drevené ploty, ktoré sú dnes také populárne. Tieto panely majú často mrežové dosky a sú vhodné na maľovanie. Uistite sa, že ste pridali plotové čiapky, aby ste zabránili deformácii alebo hnitiu.

Brány

Brány môžu byť vrcholom záhrady, poskytuje dramatický vchod do vášho súkromného kráľovstva. Dramatická brána tiež dodáva tajomstvo a romantiku do vášho domova. Pri výbere brány (alebo plotu), vyberajte tak, aby bola v duchu vášho domova, vrátane tvaru okien a ďalších prvkov. Cieľom by malo byť dosiahnutie harmónie. Môžete pridať eleganciu a krásu, jednoduchou inštaláciou vstupnej brány k veľkému pozemku. V kombinácii s betónovými plotmi tieto impozantné brány dodávajú lepšiu ochranu súkromia pre váš domov a rodinu. Brány môžu byť súčasťou pergoly, chráneného altánku, alebo môžu byť len vaším rozmarom.

Vinyly a živice

PVC a vinyl sú populárne možnosti oplotenia. Majitelia domov dnešných legovaných domov sa prikláňajú viac k hotovému, sofistikovanému vzhľadu so štýlom svojich domovov. Nové produkty, ako sú vinyly a živicových kompozitov vytvárajú čistý a moderný vzhľad. Majú veľmi dlhú životnosť. Hovorí sa, že budete musieť nahradiť váš drevený plot 6 krát, než budete musieť nahradiť vinylový plot. Vinylové ploty sú tiež veľmi jednoduché na údržbu, vyžadujú len umyť  s hadicou, aby obnovili svoj nedotknuteľný vzhľad. Vinyly a živice nepraskajú a odolávajú hnilobe. A vinyl je recyklovateľný. Ďalším plusom je, že existuje mnoho rôznych návrhov, ktoré sú k dispozícii u vinylových produktov. Existuje obrovské množstvo možností, vrátane umelé kameňa, železa a dreva. Ale typicky žiariaca biela štruktúra je to, čo zachytí mnoho očí.

Ďalšie zaujímavé možnosti

Sklenené a hliníkové ploty sú populárne pri bazénoch, no držať ich v čistote je problém. Železo je stále luxusný štandard, pretože má všestranný a krásny dizajn. No je drahé a vyžaduje častú údržbu a maľovanie. Fantastický plot môže byť vyrobený z dreva tak, aby vyzeral ako múr. Tento spôsob oplotenia vytvára stredomorskú eleganciu dvora, zvlášť keď je spárované s vydláždeným nádvorím a dáva priestoru teplo, a to aj v zime. Krásne montované betónové ploty sú tiež k dispozícii. Sú odolné a dlho vydržia. Poskytujú bezpečnosť, súkromie a sú efektívne proti  vetru. Môžu tiež byť farebné.

okrasne zahrady

Dnes je už tradičné vysoké kamenné alebo tehlové oplotenie, ktoré niektorým  ľuďom vytvára chýbajúci pocit súkromia a bezpečia. V správnej kombinácii s drevenými dekoráciami však pôsobí teplo a domácky.

okrasne zahrady pohlad na trelaze

Pridajte komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.